Creditcards in een bedrijf

VisaMastercardLOGO Een nieuwe ontwikkeling op het gebied van zakelijke leningen is het verschijnen van creditcards binnen een bedrijf. Niet de kaarten die u in het dagelijks leven gebruikt, maar speciale zakelijke creditcards. Met deze kaarten kunt u eenvoudig kosten maken voor het bedrijf. U betaalt met uw zakelijke creditcard zodat uw werkgever in de gaten kan houden welke kosten u werkelijk maakt. Dit is handig voor het bedrijf, omdat er niet meer gewerkt hoeft te worden met declaratiebonnetjes.

Het gebruik van creditcards scheelt een hoop tijd en papier.Daarnaast kan er op elke creditcard die in gebruik is binnen een bedrijf, een bestedingslimiet worden ingesteld. Daarmee kan worden voorkomen dat de kosten voor een bedrijf te hoog oplopen. Zo kunnen de kosten gemakkelijk in de hand gehouden worden.

Creditcards in een bedrijf hebben twee grote voordelen. Het eerste voordeel is dat de kosten pas achteraf betaald hoeven te worden. Daardoor bouwt het bedrijf de hele maand een leuk rentebedrag op, terwijl dit met normale pintransacties onmogelijk zou zijn. Het tweede grote voordeel is het besparen van tijd en werk. Er hoeft geen administratief medewerker meer in dienst te worden genomen om alle declaratiebonnetjes te controleren. Wat er betaald wordt met een creditcard is direct controleerbaar zodat een bedrijf nooit in de problemen kan komen. Dit met het oog op de belastingdienst. Elke maand ontvangt een bedrijf, dat werkt met creditcards, een duidelijk overzicht van de gemaakte kosten. Vervolgens is het een koud kunstje om dit door te geven aan de belastingdienst.

Veel bedrijven schakelen in rap tempo over op creditcards. Het is een veiligere manier van betalen en het wordt steeds populairder in de bedrijvenwereld. Vooral vanwege het gebruiksgemak en de eerder genoemde voordelen.

Hoe kies je een geschikte creditcard partner?

Er zijn wereldwijd ontzettend veel aanbieders van creditcards. Voor uw bedrijf doet u er goed aan om met een gerenommeerd bedrijf in zee te gaan. Natuurlijk dient u daarvoor enig onderzoek te doen. De creditcard partner moet betrouwbaar zijn. Let hierbij ook op zaken zoals diefstal en verlies. Hebt u dan recht op nieuwe kaarten en kunnen de oude kaarten snel en eenvoudig geblokkeerd worden?

Tevens is het verstandig om een creditcard partner te zoeken waarbij je korting krijgt bij grote afname. Als u binnen uw bedrijf overschakelt op creditcards bent u waarschijnlijk een grote afnemer. Zorg er voor dat u niet de hoofdprijs betaald.

De hoofdzaken waarop u moet letten is betrouwbaarheid, service, de voorwaarden met betrekking tot betalen en groepskorting.